Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

Άρχισαν τα όργανα στη Βουλή: Επίθεση Κωνσταντοπούλου στη Μέρκελ

               Επίθεση Κωνσταντοπούλου στη Μέρκελ


Από νωρίς άρχισαν τα όργανα στη Βουλή, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να δίνει το δικό της show εν όψει της
ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους πιστωτές.

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων από βουλευτές της αντιπολίτευσης, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην επιτροπή που εξετάζει τα προτεινόμενα μέτρα ότι είναι απαράδεκτο να νομοθετεί η Βουλή υπό ασφυκτικές πιέσεις, προτείνοντας η σημερινή ψηφοφορία να μην πραγματοποιηθεί καθώς αντιβαίνει στις αρχές της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού.

«Δεν υπάρχει προηγούμενο τόσο σύντομης εισαγωγής και ψήφισης -εάν υλοποιηθεί το εκ ζητούμενο κατ’ επείγον- και είναι επίσης σαφές ότι αυτό που επιδιώκεται μέσα από έναν εκβιασμό που απευθύνεται στον πρωθυπουργό, στην κυβέρνηση και στη Βουλή» είναι η ψήφιση με fast track διαδικασία ενός πολυνομοσχεδίου με επαχθή μέτρα.

«Δεν υπάρχει η απαιτούμενη νηψαλιότητα, η ηρεμία και ο χρόνος» για να μελετηθεί και να αξιολογηθεί το πολυνομοσχέδιο, πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για εκβιασμό από την Ευρώπη. «Οφείλουμε να ενημερώσουμε πλήρως τον ελληνικό λαό για τη διάσταση αυτού του εκβιασμού και να ζητήσουμε από τους εταίρους να σεβαστούν τη Δημοκρατία και τη κοινοβουλευτική λειτουργία» ξεκαθάρισε.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση και στην Άνγκελα Μέρκελ για τα όσα είπε στη συνέντευξή Τύπου μετά τη συμφωνία στις Βρυξέλλες όσον αφορά στο τι και πότε πρέπει να ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο.

        


http://www.zougla.gr/politiki/article/epi8esi-konstantopoulou-sti-merkel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου