Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015

Ο σπόρος, η σπείρα και ο Άρτος της ζωής.

 Ο σπόρος, είναι κάθε τι που εμείς επιλέγουμε να «φυτέψουμε» ως ιδέα στη ζωή μας. Κάθε σκέψη είναι και ένας σπόρος. Δεν θα ορίσουμε την σκέψη ως καλή ή κακή.
Όμως η κάθε σκέψη έχει μία ανάλογη δόνηση, ανάλογη δύναμη να αναπτυχθεί μέσα από την δική μας συντήρησή της.


Έτσι υπάρχουν σπόροι που μπαίνουν βαθιά μέσα στο μυαλό μας και ανάλογα υλοποιούνται είτε νωρίς, είτε αργά. Γιατί ο χρόνος είναι μόνο γήινη κατάσταση. Έτσι ο κάθε μας σπόρος λοιπόν θα υλοποιηθεί αργά ή γρήγορα.
Το σίγουρο είναι πως οι σπόροι έχουν κάτι που εμείς το αγνοούμε. Αυτό το κάτι λέγεται καρτερικότητα.
Οι σπόροι- σκέψεις λοιπόν τοποθετούνται στο χωράφι μας – μυαλό και περιμένουν τη σειρά τους για υλοποίηση. 


Έτσι έχουμε τους σπόρους με τη μορφή σπειρώματος, οι οποίοι έχουν βάση την αγάπη και σπόρους που έχουν την μορφή κύκλου.
Η μορφή της σπείρα, όπως γνωρίζουμε και από το σύμβολο, έχει την ιδιότητα να αναβαθμίζει πάντα τον αρχικό σπόρο μέσα από την σωστή ζύμωση της αγάπης και οδηγεί στην ανάπτυξη του Άρτου. Γιατί κάθε τι που έχει μέσα του την αγάπη, την κοινωνική προσφορά, την αλληλεγγύη, την συμπόνια, την υποστήριξη, έχει μέσα του το σπείρωμα της αγάπης. Αφού ο αρχικός σπόρος ήταν μέσα από την διάθεση για προσφορά. Υπάρχουν όμως όπως είπαμε και οι σπόροι που έχουν την μορφή κύκλου, έτσι μέσα από την επανάληψη της τροχιάς του κύκλου το μόνο που δημιουργείται είναι μία τεράστια τρύπα. Μια τρύπα που είναι έτοιμη να καταπιεί τα πάντα.
Σε μορφή τρύπας, δηλαδή κυκλικής επανάληψης είναι όλες οι σκέψεις- σπόροι που είχαν και έχουν ως στόχο το προσωπικό όφελος και την κατάρριψη κάθε ανθρώπινης υπόστασης. Αυτοί οι κύκλοι φέρνουν να βιώνουμε στη ζωή μας, δρόμους επαναλαμβανόμενους όπως πείνα, φτώχια, πόλεμο, ασθένειες. 


Αυτό γίνεται τόσο σε οικογενειακό επίπεδο, που βλέπουμε παιδιά, να βιώνουν τον δρόμο των γονέων τους, γιατί δεν είδαν τους αρχικούς σπόρους και έτσι συντήρησαν συμπεριφορές και δρόμους κύκλου. Ενώ όσοι έχουν πάρει τον σπόρο σε μορφή σπειρώματος, πάντα αναπτύσσονται με οδηγό την αγάπη και το κοινό καλό της ολότητας.
Εξήλθεν ο σπείρων του σπείραι. ( Ματθ. 13/3)


Αναζητώ τους σπόρους που έχω σπείρει για να ξέρω τις διαδρομές του, θα είναι σπείρωμα ή κύκλος ? Ο κύκλος είναι μία στείρα κατάσταση μόνιμου πόνου και φρίκης. Ενώ της σπείρας θα είναι πάντα μία μεγάλη διαδρομή ανάπτυξης Πνευματικής διαδρομής.


http://zefira21.blogspot.gr/2015/07/blog-post_9.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου