Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015

Ήσουν μυστήριο & έγινες η μάνα του.


Η κάθε σχέση έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Το ότι οι σχέσεις χάνουν την πραγματική τους διάσταση, είναι όταν αρχίζουν να χάνονται οι βασικοί ρόλοι, που ο καθένας είχε αναλάβει.
 


Οι σχέσεις μας λοιπόν αυτές οι πολύ προσωπικές, μιλώντας για ένα ζευγάρι, είναι από αυτές που χαλάνε πιο εύκολα και γρηγορότερα από τις άλλες. Και αυτό γιατί αυτές οι σχέσεις, είναι που χάνουν το μυστήριο, αλλά και το προσωπείο που φοράνε ο κάθε ένας ξεχωριστά. Γιατί φοράνε προσωπείο? Μα για να εντυπωσιάσουν ο ένας τον άλλον. Έτσι αυτοπαρουσιάζονται άλλοι από αυτό που είναι στην πραγματικότητα και έτσι όταν πέσει η μάσκα και γίνει η αποκάλυψη τότε αρχίζουν τα ευτράπελα. Επίσης όταν χάνεται το μυστήριο, είναι η στιγμή που αρχίζουν να ανακατεύονται οι ρόλοι ανάμεσα στο ζευγάρι. Όταν είτε ο ένας σύντροφος, είτε ο άλλος, εμφανίσει μέσα στη σχέση έναν γονέα. Συνήθως αυτό το αρχίζει πρώτη η γυναίκα, όπου ξαφνικά αρχίζει να παριστάνει τη μάνα του άντρα της. Εκεί όλη η μαγεία της σχέσης χάνεται και στη θέση της μπαίνει ο έλεγχος και η καλυμμένη φροντίδα, η οποία δημιουργεί μία θηλιά γύρω από τον λαιμό του συντρόφου. Η θηλιά αυτή τον σύντροφο αρχίζει να τον πνίγει. Στην αρχή δεν το καταλαβαίνει, γιατί κι εκείνος γοητεύεται από τη φροντίδα. Όμως λίγο αργότερα που το καταλαβαίνει, του βγαίνει εντελώς υποσυνείδητα η αντίδραση που είχε και ως προς τη μαμά του, ως προς την σύντροφό του. 

Η σύντροφος αρχίζει να γκρινιάζει για κάθε τι, από τι έφαγε, από το πώς ντύθηκε, από το που άφησε τα ρούχα του, από το ότι δεν τη σκέφτεται κλπ. Ατάκες και συμπεριφορές, που ο σύντροφος, τις είχε και από τη μαμά του. Εκεί και από εκεί το «παιχνίδι» αρχίζει να χάνεται και από των δύο τα «χέρια». Μπαίνει στην σχέση ο ανταγωνισμός, ο οποίος αρχίζει να μειώνει τα επίπεδα του έρωτα, της γοητείας, της μαγείας, του ρομαντισμού που υπήρχε.
Η κάθε σχέση λοιπόν έχει τα μοναδικά, δικά της στοιχεία. Τα οποία όταν τα γνωρίζουμε, οι σχέσεις μας μπορούν να κρατήσουν το αρχικό τους άρωμα για πάντα.
Οι σχέσεις οι συντροφικές λοιπόν βασίζονται στον αρχικό σπινθήρα και στην οικειότητα . Ο αρχικός σπινθήρας είναι που γίνεται η αιτία της ένωσης και η οικειότητα είναι ο οίκος που θα στεγάσει τη σχέση αυτή.
Ως προς τον σπινθήρα, δηλαδή τον «μάγο» της έλξης, ο καθένας τον γνωρίζει και ο καθένας εκείνες τις στιγμές αφήνετε ολοκληρωτικά σε αυτόν τον μάγο. Ο «μάγος» αυτός είναι μία τροφή ανεπανάληπτη για τον κάθε άνθρωπο, αφού τον φέρνει στα «σκαλιά» της ένωσης του με την αληθινή του υπόσταση. Είναι μία από τις στιγμές στη ζωή μας, που συναντάμε την ψυχή μας. Η οποία μας πλημμυρίζει και μας γεμίζει με την Θεία ενέργεια, αλλά επίσης του μαγνητισμού και του ηλεκτρισμού. Εκείνες οι στιγμές μοιάζουν όπως, τη στιγμή του κεραυνού, ο οποίος έχει μία υπέρ δύναμη. Όμως το ερωτευμένο ζευγάρι την έχει αυτή την υπερδύναμη στα χέρια του. Ακριβώς όπως ο Θεός Δίας που κυριαρχεί πάνω στον κεραυνό. Αυτός είναι ένας ηλεκτρικός σπινθήρας λοιπόν κένωσης. Τι εννοούμε σπινθήρα κένωσης?
Εννοούμε ότι εκείνες τις ώρες το εγώ και στους δύο συντρόφους παραμερίζεται, αλλά μπορεί και να εξαφανίζεται. Αν ο κεραυνός γεμίσει το ζευγάρι η ένωση και η συνάντησή τους αποτυπώνεται στο Σύμπαν. Φανταστείτε πως «χτυπούν χαρμόσυνα οι καμπάνες στο Σύμπαν», ακριβώς όπως όταν έχουμε ανάσταση. Είναι μία μαγική ένωση, γιατί οι δύο ψυχές την στιγμή που κοιτιούνται στα μάτια, ο ηλεκτρισμός που βγαίνει από εκεί από το βλέμμα τους και ο τρόπος που απλώνεται από τα σώματά τους σε ολόκληρο στο σύμπαν αλλά και στο ευρύτερο περιβάλλον τους είναι ένα Μεγαλείο Αυθεντικής Θεϊκής Ύπαρξης. Ο Θεός σε τέτοιες στιγμές κατεβαίνει στη γη και αγκαλιάζει αυτό το ζευγάρι με τις πιο ρομαντικές μελωδίες της ευτυχίας.  
Το ζευγάρι αυτό, μόνο που είναι μαζί, μόνο που ενώνεται το ένα χέρι με το άλλο, μόνο που κοιτιούνται, για εκείνους δεν υπάρχει ούτε χώρος, ούτε χρόνος. Όλα παγώνουν και υποκλίνονται σε μία τέτοια Υπερ- Δύναμη που δημιουργείται εκείνες τις ώρες στον Πλανήτη μας, αλλά και σε όλο το Σύμπαν.
Το ηλεκτρομαγνητικό αυτό πεδίο που δημιουργείται και τα χρώματα του πράσινου και του λιλά ( ανοιχτό μωβ), είναι ικανό να μετατρέψει τα πάντα. Γιατί το ζευγάρι είτε είναι μαζί, είτε είναι χωριστά, έχει τη δόνηση της ευτυχίας, της αρμονίας, της ισορροπίας και τα χρώματα του Παραδείσου. Όλη αυτή η αίσθηση πληρότητας μεταφέρεται από το αίμα των συντρόφων, από τον λόγο τους, από την ανάσα τους σε όλο τους το περιβάλλον.
Γιατί εμείς δεν το ζούμε όλο αυτό ?
Γιατί εμείς δεν το βλέπουμε ?
Μα γιατί μεταξύ όλου αυτού του Θεϊκού ΧΩΡΩΧΡΩΝΟΥ, μπαίνει το μυαλό. Το οποίο μυαλό είναι και ο πρώτος λόγος που όλο αυτό το μαγικό τοπίο χάνεται.
Εκλογικεύεται άραγε ο Θεός, το Σύμπαν, το θαύμα ? Όχι φυσικά. Καμία λογική δεν μπαίνει ανάμεσα σε αυτά τα Θεϊκά. Κι όμως εμείς τα καταφέραμε και τετραγωνίσαμε τον κύκλο. Τον γεμίσαμε γωνίες τοξικότητας και εχθρικότητας. Και από αυτό το μεγαλείο που πιστεύω ότι αρκετοί είχαν την τύχη να το γνωρίσουν ή να το ζήσουν, περνάμε στο να «σβήσουμε» ένα- ένα τα «άστρα» αυτού του τόσο έναστρου μαγικού ουρανού.
Γιατί άραγε τον χώρο- χρόνο τον έγραψα με ωμέγα? Μα γιατί σε τέτοιες στιγμές ενός τέτοιου μαγικού νιώθω το ζευγάρι αποκτά μία ασπίδα προστασίας που «ακούει» στο όνομα Μαίανδρος. Εκείνος φρουρεί και προστατεύει το κάστρο. Ποιο κάστρο ? Το σώμα μας όπου κατοικεί η πριγκίπισσα μας, δηλαδή η ψυχή μας. Ο Μαίανδρος λοιπόν είναι ο φύλακας που προστατεύει την ψυχή μας, για να μπορέσει εκείνη ανενόχλητη να βιώσει αυτό το μεγαλείο. Όπου αυτό το μεγαλείο για το ζευγάρι, όπως ανέφερα και πιο πάνω, παγώνει τον χώρο και τον χρόνο. Αυτή είναι η βάση της νεότητας και της πληρότητας. 
Ο Μάγος έρωτας λοιπόν που με το άγγιγμα του εμβολιάζει με τις δονήσεις αυτές τα σώματα και τις ψυχές μας, περιμένει από εμάς να αφεθούμε και να το ζήσουμε όλο αυτό.
Είναι η πρώτη στιγμή που αυτόματα και χωρίς πολύ σκέψη κάνουμε για πρώτη φορά το Θέλημα Του Θεού. Δηλαδή εγκαταλείπουμε τον εαυτό μας, το εγωικό μας στοιχείο και βιώνουμε την προετοιμασία της Ταπείνωσης.
Όλο αυτό το κείμενο είναι ένας υπέροχος δάσκαλος γι’ αυτούς που δεν έχουν μαγευτεί ακόμη από αυτόν τον υπέροχο μάγο.
Όμως σίγουρα θα το διαβάζουν και αυτοί που είναι μέσα σε μία σχέση, που πέρασε από αυτόν τον μάγο και νιώθουν ότι αυτό το αρχικό χρώμα- δόνηση έχει χαθεί μέσα στη θάλασσα των συναισθημάτων και των σκέψεων. Ίσως αυτοί να αναρωτιούνται, τώρα τι κάνουμε ? Υπάρχει περίπτωση ολικής επαναφοράς ? Μα φυσικά και υπάρχει. Πάντα υπάρχει, αυτό που χρειάζεται κάθε σχέση είναι να έχει ως βάση της αυτό το μεγαλείο. Αφού το έζησε, υπάρχει μέσα στις σελίδες από το βιβλίο της ζωής του ζευγαριού και το μόνο που χρειάζεται είναι κάποιος από τους δύο ή και οι δύο μαζί να επιλέξουν την Ανάσταση τους. Και αυτή τη φορά να την κρατήσουν την φλόγα αυτή για πάντα.

http://zefira21.blogspot.gr/2015/07/blog-post.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου